• 06-54760102
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

7 Tips voor omgang met systeembeheerders

Het leven van een systeembeheerder op de werkvloer gaat niet altijd over rozen. Collega’s hebben vaak een haat-liefdeverhouding met ze. Eigenlijk is het lastig om voor te stellen wat voor belangrijk werk ze eigenlijk doen. Als alle systeembeheerders een dag willen gaan staken, gaat het betalingsverkeer plat, loopt de ICT bij bedrijven in de soep en de gehele infrastructuur loopt vast. Hoe ga je eigenlijk effectief met een systeembeheerder om? Hieronder volgen zeven tips.

  1. Stel doelen vast: Vaak weten managers en collega’s niet wat een systeembeheerder nu precies doet. Daardoor kan onbegrip ontstaan. Stel samen met de ICT-specialist doelen vast. Zo wordt er een hoop onbegrip voorkomen.
  2. Geen overwerk: Ga er in geen geval vanuit dat de systeembeheerder geen leven heeft naast zijn werk en zelfs 's nachts en in het weekend werkt. Waardeer ze en zorg dat ze in ieder geval op tijd naar huis kunnen gaan.
  3. Praat normaal: systeembeheerders spreken niet per definitie alleen maar onbegrijpelijke ICT-taal. Praat gewoon normaal en over alledaagse dingen met hem of haar.
  4. Ieder zijn vak: Veel mensen weten helemaal niks van ICT. Probeer dus niet slimmer te zijn dan de systeembeheerder. Ieder heeft zijn eigen vak, dus respecteer dat dan ook.
  5. Negeer de systeembeheerder niet: Vergeet ze niet, zo horen er net zo goed als ieder ander binnen de organisatie.
  6. Raadpleeg altijd de systeembeheerder bij ICT-veranderingen: Neem als organisatie nooit beslissingen rond ICT-zaken zonder de systeembeheerder te raadplegen. Hij of zij heeft zoveel kennis en maak daar gebruik van.
  7. Investeer in systeembeheerders: Zorg voor goede koffie, dat is bij veel systeembeheerders toch de benzine om te blijven gaan. 

 (bron: Microsoft)