E-mail versleutelen

Onversleutelde e-mail versturen wordt vaak vergeleken met het versturen van een briefkaart, in de zin dat iedereen die het wel lezen er alleen maar naar hoeft te kijken. Dat is prima voor simpele berichten, maar als je gevoelige, persoonlijke of financiële correspondentie verstuurt, is het een beter idee om een envelop te gebruiken.

Met Microsoft Outlook is het redelijk eenvoudig om berichten automatisch versleuteld te versturen.

Eén bericht versleutelen

Klik in een bericht dat u opstelt op Bestand > Eigenschappen. Klik op Beveiligingsinstellingen en schakel het selectievakje Berichttekst en bijlagen versleutelen in. Zet een vinkje bij Digitale handtekening toevoegen. Stel uw bericht op en klik op Verzenden.

Alle uitgaande berichten versleutelen

Wanneer u ervoor kiest standaard alle uitgaande berichten te versleutelen, kunt u berichten opstellen en verzenden op dezelfde manier als alle andere berichten. Alle potentiële ontvangers moeten dan echter over uw digitale id beschikken om het bericht te kunnen decoderen of weergeven.

Kies op het tabblad Bestand achtereenvolgens Opties > Vertrouwenscentrum > Instellingen voor het Vertrouwenscentrum. Schakel op het tabblad E-mailbeveiliging onder Versleutelde e-mail het selectievakje Alle inhoud en bijlagen voor uitgaande berichten versleutelen in.

Klik op Instellingen als u nog meer opties wilt wijzigen, bijvoorbeeld als u een specifiek certificaat wilt gebruiken.


logo2022b