Microsoft kondigde het einde van de ondersteuning van Windows 7 al eerder aan, maar nu is de techgigant actief aan het communiceren. De ondersteuning stopt op 14 januari 2020.

Google heeft aangegeven dat het een groot beveiligingslek heeft ontdekt en dat deze ook al actief wordt misbruikt. Gebruikers wordt aangeraden direct te updaten.

Het lek had betrekking op het geheugenmanagement van Google's FileReader, een Web API die aanwezig is in alle grote browsers en ervoor zorgt dat software de bestanden op de computer van de gebruiker kan lezen. Het lek geeft malafide hackers de mogelijkheid code op afstand uit te voeren. Google raadt gebruikers aan hun browser direct te updaten naar versie 72.0.3626.121 of hoger.

De makkelijkste en snelste manier om dat te doen is door de browser te openen en op de menu-knop te klikken (de drie puntjes rechtsboven). Kies help en selecteer "Over Google Chrome". Google zal direct controleren of er een nieuwe update is en deze downloaden en installeren.

Google bevestigt dat gebruikers bij een komende update van de Chrome-browser kunnen scrollen bij de rij tabs die ze hebben openstaan. Daarmee volgt Chrome de andere populaire browsers, die deze functie al langer hebben. Een van de ontwerpers van de interface van Chrome, Peter Casting, bevestigt de komst van de scrollbare tabrij op Reddit.

Microsoft blokkeert Windows 10 October Update wegens problemen met Intel-drivers

Microsoft heeft de verspreiding van Windows 10 October Update opnieuw op pauze gezet voor sommige gebruikers. De reden is dat Intel versies van zijn Intel-audiodisplaydrivers heeft vrijgegeven, die tot audioproblemen leiden. Microsoft meldt de nieuwe blokkade op zijn statuspagina voor de 1809-versies van Windows 10 en Windows Server en Windows Server 2019. Na het updaten naar die versies, kunnen gebruikers problemen ervaren met betrekking tot de weergave van audio, van een beeldscherm dat via hdmi, usb-c of displayport met een pc verbonden is, aldus Microsoft.

et huidige Nederlandse kabinet is van plan om Nederlanders zelf te laten beslissen welke modem ze willen gebruiken. Op dit moment is het zo dat inwoners van ons land nu één van de modems moeten gebruikers die de provider hen aanbiedt. Hier komt nu mogelijk verandering in. Dit meldt de Duitse netwerkleverancier Lancom.