Google Street View is voortaan in virtual reality te bekijken voor brillen als de Google Cardboard. Daarmee kun je de hele wereld bekijken door simpelweg met je hoofd te draaien.

 

De app is daarvoor aangepast. De update wordt inmiddels uitgerold in de Play en App Store. De functie bestond al in experimentele fase, maar wordt nu uitgerold voor alle Android- en iOS-gebruikers.

 

Streetview-app

De Cardboard is een kartonnen headset van Google waarmee je een telefoon kunt gebruiken om een geïmproviseerde virtual reality-bril te maken. Wanneer je de Streetview-app opstart, lijkt het alsof je rondloopt door de straten zelf.

Je kunt daarbij zelfs je hoofd bewegen om in het echt rond te kijken. Via de bewegingssensoren draait je telefoon dan ook mee zodat je zelf midden op straat lijkt te staan.

Virtual reality

Google zegt dat de Cardboard-app inmiddels in 39 talen te gebruik is en in ruim 100 landen beschikbaar was. Cardboard is Googles goedkope antwoord op dure brillen zoals de Oculus Rift. Waar je daar een sterke computer voor nodig hebt met veel rekenkracht, werkt de Cardboard met slechts je telefoon als zowel computer als beeldscherm. DE Cardboard zelf kost slechts een paar euro.