Facebook werkt aan een nieuw soort tijdlijn waarop alleen maar video's te zien zijn. Die lijkt erg op de bestaande nieuwsfeed, maar speelt alleen filmpjes af. Met de nieuwe feature moet Facebook meer gaan concurreren met andere netwerken als YouTube en Vine.

Dat laat Facebook weten op zijn blog. De website test de functie op dit moment onder een aantal gebruikers, voornamelijk in Amerika. Voorlopig is de functie nog niet breed beschikbaar, en werkt het alleen in de iPhone-app.

Tijdlijn

De videofeed is te vinden in de app, waar nu onderaan een knop staat waarmee je naar de video-tijdlijn gaat. Die lijkt qua uiterlijk erg veel op de normale nieuwsfeed. Het gaat om video's die bij Facebook zelf zijn geüpload doorgebruikers of nieuwsorganisaties, en die worden uitgekozen op basis van hetzelfde algoritme als waarmee Facebook je tijdlijn cureert.

Eigen videodienst

Met de nieuwe feature wil Facebook uiteindelijk de concurrentie aangaan met videosites als YouTube of Vine. De site introduceerde al een eigen video-uploaddienst waarmee gebruikers makkelijker filmpjes konden uploaden, maar nu worden die ook actief naar gebruikers gebracht.

Vooralsnog gaat het om een test, waarvan het niet bekend is of die uiteindelijk naar alle gebruikers wordt uitgerold.