Google bevestigt dat gebruikers bij een komende update van de Chrome-browser kunnen scrollen bij de rij tabs die ze hebben openstaan. Daarmee volgt Chrome de andere populaire browsers, die deze functie al langer hebben. Een van de ontwerpers van de interface van Chrome, Peter Casting, bevestigt de komst van de scrollbare tabrij op Reddit.

Hij meldt dat Google eraan werkt, maar zegt niet hoe lang het duurt voordat deze functie naar de browser komt. In antwoord op de vraag van een gebruiker hoe hij om moet gaan met grote hoeveelheden tabs, reageert Casting dat het kan helpen shift of ctrl in te drukken en te klikken op meerdere tabs, om de selectie zo als groep naar een nieuw venster te kunnen slepen. Chrome maakt de tabs steeds kleiner naarmate de gebruiker er meer opent, waardoor tabbeheer steeds moeilijker wordt.

Concurrerende browsers als Firefox, Edge en Safari hanteren een grens voor het verkleinen van de tabs, zodat bijvoorbeeld nog wat tekst naast de favicon zichtbaar blijft. Dat heeft wel tot gevolg dat een deel van de tabs uit het zicht verdwijnt, maar door te scrollen in de tabbalk zijn deze te benaderen. Eerder deze week verschenen aanwijzingen dat Chrome een mogelijkheid krijgt om tabs te groeperen. Dat lijkt op een functie van Edge om groepen tabs tijdelijk opzij te zetten.