De nieuwe browser wordt via Windows Update geïnstalleerd en “overschrijft” automatisch de oude versie van Edge. Mocht je liever de oude versie van Edge willen gebruiken kan je, als je Windows 10 Pro of Enterprise gebruikt, deze weer inschakelen via de Group Policy Editor. Beide versies kunnen dan naast elkaar worden gebruikt.

Microsoft hoopt met ‘Edgium’ meer gebruikers naar de browser toe te trekken. Microsoft heeft flink wat marktaandeel moeten inleveren de afgelopen jaren op zowel Internet Explorer als Edge. Door de nieuwe Edge op Chromium te baseren zou het voor gebruikers makkelijker moeten zijn om te switchen zonder tegen compatibiliteitsproblemen aan te lopen.

De laatste update voor Adobe's Flash-plug-in is nu beschikbaar.

Sinds afgelopen zaterdag is de CoronaMelder-app landelijk in gebruik. Voor GGD's een belangrijk middel in het bron-en-contactonderzoek. Toch is lang niet iedere smartphone er geschikt voor. Welke toestellen vallen buiten de boot?

Microsoft heeft de Windows 10 oktober 2020-update voor je klaargezet en hij is op twee manieren te installeren. Je kunt wachten tot de update automatisch voor je klaarstaat, maar je pc direct handmatig bijwerken is ook een optie.

De veelbesproken corona-app van de Nederlandse overheid heet CoronaMelder en een eerste proef ermee start nu onder enkele honderden inwoners van Twente. Dat maakt verantwoordelijk minister Hugo de Jonge zojuist bekend op Twitter.