Microsoft blokkeert Windows 10 October Update wegens problemen met Intel-drivers

Microsoft heeft de verspreiding van Windows 10 October Update opnieuw op pauze gezet voor sommige gebruikers. De reden is dat Intel versies van zijn Intel-audiodisplaydrivers heeft vrijgegeven, die tot audioproblemen leiden. Microsoft meldt de nieuwe blokkade op zijn statuspagina voor de 1809-versies van Windows 10 en Windows Server en Windows Server 2019. Na het updaten naar die versies, kunnen gebruikers problemen ervaren met betrekking tot de weergave van audio, van een beeldscherm dat via hdmi, usb-c of displayport met een pc verbonden is, aldus Microsoft.

Google bevestigt dat gebruikers bij een komende update van de Chrome-browser kunnen scrollen bij de rij tabs die ze hebben openstaan. Daarmee volgt Chrome de andere populaire browsers, die deze functie al langer hebben. Een van de ontwerpers van de interface van Chrome, Peter Casting, bevestigt de komst van de scrollbare tabrij op Reddit.

Het aantal computergebruikers dat wordt geïnfecteerd met ransomware is in een jaar tijd met ruim 11 procent gestegen. Dat meldt antivirusbedrijf Kaspersky maandag in een nieuw rapport.

et huidige Nederlandse kabinet is van plan om Nederlanders zelf te laten beslissen welke modem ze willen gebruiken. Op dit moment is het zo dat inwoners van ons land nu één van de modems moeten gebruikers die de provider hen aanbiedt. Hier komt nu mogelijk verandering in. Dit meldt de Duitse netwerkleverancier Lancom.

Er is een nieuwe versie van Google Chrome verschenen waarin een ernstig beveiligingslek is gedicht waardoor een aanvaller willekeurige code op het onderliggende platform kon uitvoeren. Dergelijke kwetsbaarheden worden zelden in Chrome aangetroffen.

Zo is er in 2016 geen enkel ernstig beveiligingslek in de desktopversie van Chrome gerapporteerd. In 2015 werd een ernstige kwetsbaarheid twee keer opgelost en een jaar eerder drie keer. De onderzoeker die het probleem bij Google meldde kreeg hiervoor 9337 dollar. Verder zijn in Chrome 57.0.2987.133 vier andere kwetsbaarheden opgelost waardoor een aanvaller in het ergste geval code binnen de context van de browser kon uitvoeren. Een aanvaller kan in dit geval data van andere websites lezen of aanpassen. De update zal op de meeste systemen automatisch worden geïnstalleerd.