Microsoft heeft de Windows 10 oktober 2020-update voor je klaargezet en hij is op twee manieren te installeren. Je kunt wachten tot de update automatisch voor je klaarstaat, maar je pc direct handmatig bijwerken is ook een optie.

Sinds afgelopen zaterdag is de CoronaMelder-app landelijk in gebruik. Voor GGD's een belangrijk middel in het bron-en-contactonderzoek. Toch is lang niet iedere smartphone er geschikt voor. Welke toestellen vallen buiten de boot?

De mei 2020-update is vanaf 28 mei voor iedereen beschikbaar. Op dit moment is er voor reguliere gebruikers nog geen manier om de mei-update handmatig te installeren. Je bent daardoor afhankelijk van wanneer Microsoft de update precies voor jouw systeem klaar zet.

De veelbesproken corona-app van de Nederlandse overheid heet CoronaMelder en een eerste proef ermee start nu onder enkele honderden inwoners van Twente. Dat maakt verantwoordelijk minister Hugo de Jonge zojuist bekend op Twitter.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste coronanieuws, dan hoef je daarvoor binnen Windows 10 niet ver meer te zoeken.