• 06-54760102
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De standaard browser van Windows 11 is Edge, maar wellicht kies je liever een alternatief zoals Chrome of Firefox. Nu is dat proces nog bijzonder omslachtig, maar daar lijkt na aanhoudende kritiek toch verandering in te komen.

Wil je momenteel je standaard browser in Windows 11 aanpassen, dan is dat nog niet zo eenvoudig. Onder Apps, Standaard-apps kom je terecht in een oerwoud aan instellingen waar je per bestandstype een andere browser kunt selecteren. In Windows 10 is het zo simpel als onder Standaard-apps de optie Webbrowser te selecteren en daar bijvoorbeeld Chrome te kiezen.

In een recente Insider-build van Windows 11 duikt een nieuwe knop waarmee een alternatieve browser (in dit voorbeeld Firefox) sneller als standaard aan te merken is. Wanneer de optie breder beschikbaar komt, is nog niet bekend.


Microsoft kondigde in juni de komst van een nieuw besturingssysteem al aan. Inmiddels is het zover. Windows 11 is vanaf begin oktober beschikbaar en wordt in fases gratis uitgerold op pc's met Windows 10. 


Microsoft heeft de Windows 10 oktober 2020-update voor je klaargezet en hij is op twee manieren te installeren. Je kunt wachten tot de update automatisch voor je klaarstaat, maar je pc direct handmatig bijwerken is ook een optie.


De mei 2020-update is vanaf 28 mei voor iedereen beschikbaar. Op dit moment is er voor reguliere gebruikers nog geen manier om de mei-update handmatig te installeren. Je bent daardoor afhankelijk van wanneer Microsoft de update precies voor jouw systeem klaar zet.


logo2022b